Duurzaam ondernemen


Het Pakhuis probeert een bijdrage te leveren aan het milieu. Dit is een proces dat nooit stopt. Zo hebben we al vele verantwoorde verbeteringen gedaan op het gebied van onze producten, waterbesparing en energiegebruik.

Elke herfst en lente wisselen we van menukaart. Door mee te gaan met de seizoenen kunnen we gebruik maken van seizoensgebonden producten uit de regio. Dit is slechts één van de manieren waarop we proberen een duurzame invulling te geven aan Het Pakhuis.

Zo gebruiken we voor de gerechten op nieuwe menukaart zo veel mogelijk biologisch vlees. Ook gaan we na waar alle andere grondstoffen en producten die we gebruiken vandaan komen en hoe deze vervaardigd en getransporteerd zijn.

Al het afval dat wij maken scheiden wij in verschillende categorieen zoals GFT, vet, glas en papier.

Daarnaast zijn we druk bezig met alternatieven voor onze energieposten. Het grootste deel van onze verlichting bestaat uit led verlichting.

We hebben onlangs onze complete toiletvoorziening in het cafe vervangen voor een systeem dat meer water bespaard. Tevens hebben we een aquafox systeem in onze spoelbakken dat duizenden liters water per maand bespaard.

Onze thermostaat is slim. Deze programmeerd zichzelf en bespaart hier veel energie mee.

Onze boekhouding is online. Printen is verleden tijd.