Club Maca & Roni

Aanvang:  Donderdag 21 december 2017 om: 22:00
Toegang:  Gratis

Club Maca & Roni is een kersvers initiatief van Tristam en Zinzi. Zij zullen twee keer per maand op donderdag bands en dj’s boeken. De twee muziekliefhebbers willen een fris en (overwegend) elektronisch geluid laten horen. Gast dj’s en bands uit alle windstreken worden uitgenodigd om te draaien en te spelen. Binnenkort lees je niet alleen veel meer over dit initiatief maar ook welke twee bands als eerste (omcirkel maar vast 23 november) komen spelen tijdens Club Maca & Roni!

Club Maca & Roni presenteren op 23 november:

TWINS. Denk aan: melancholisch, gelaagd en dromerig. Ontstaan als indieproject met zijn tweeën, maar inmiddels heeft TWINS een klaargestoomde liveband. De band had hun debuut tijdens Record Store Day 2017 en bracht daar de allereerste single ‘Trigger’ op cassettebandje uit. De tape ving de aandacht van 3voor12/Utrecht, wie de single omschreven als ‘subtiele sprankelende dreampop die op fraaie wijze naar een climax toewerkt’. Met een set vol dromerige melodielijnen en doordringende synths, is de band vastberaden je mee te nemen op een roadtrip in het donker.

CIEL [uitspraak: sj l] is het soloproject van Michelle Hindriks, ook actief als gitariste en synth ɛ speler bij dreampop band Sväva. Voor haar eerste EP sloot Hindriks zich als een kluizenaar op in haar repetitiekelder. Weg van alles en iedereen, om zo tot zichzelf te komen. Hier begon ze een zoektocht naar nieuwe sounds en nieuwe stijlen, vooral geleid door haar onderbewuste en niet zozeer door het logische, rationele denken. De nummers kunnen worden gezien als shoegazey trips waarin de chorus gitaarlijnen van haar Jaguar en dromerige vocalen de overhand hebben. Ook donkere, tribal beats spelen een belangrijke rol in het geheel. De muziek roept associaties op met Deerhunter, Fever Ray en Blonde Redhead. Live vertaalt CIEL zich naar een eclectische mix van experimentele beats, energieke live drums, warme analoge synth pads en shoegaze gitaarlijnen. Eerste EP “Anxiety” komt later

Terug naar agenda overzicht